De meest geschikte reinigingstemperatuur

Warmwatertoestellen leveren over het algemeen een beter reinigingsresultaat dan hun koele tegenstander. Ze vormen vaak de oplossing bij uitstek voor het verwijderen van vetten, olie en ander hardnekkig vuil. Bijkomend wordt door heet water te gebruiken de werktijd en milieubelasting gereduceerd.

Industriële reiniging

Warm water is een krachtige reiniger en prima ontvetter en kan gebruikt worden om olie en vetten te verwijderen:

  • van wagens (50 °C – 60°C);
  • van groot materiaal (70°C – 85°C);
  • van motoren (100°C – 150°C).

Merk op: Bij wagens en groot materiaal kan de reinigingsbeurt gebeuren met een hogedrukreiniger. Voor een automotor volstaat een temperatuur van 70°C aan de uitgang van de lans. Voor reiniging aan erg hete temperaturen dient u echter over te schakelen naar een stoommachine. Hierdoor wordt het werk echter aanzienlijk vertraagd.

Reiniging inrit en garagevloer

Warm water is geschikt om olievlekken uit uw inrit te verwijderen. Lees er meer over in ons artikel over met olie besmeurde bodems.

Gevelreiniging

Gebouwgevels reinigt u best met heet water. Bij gevelreiniging is de druk minder belangrijk als de temperatuur. Wederom geldt voor erg hete temperaturen een overschakeling naar een stoommachine.

Onkruid verwijderen

Heet water kan ook dienst doen als thermische onkruidverdelger. Lees er meer over in onze blog over onkruidverdelging.

Gebruik enkel warm water indien nodig

Stel de temperatuur van uw toestel niet onnodig te hoog in. Voorbeeld: een werfkraan is bevuild met zowel modder als vet; hier is reiniging aan een hogere temperatuur vereist.

Moet u echter enkel modder verwijderen, is reiniging met warm water overbodig. Warmwatertoestellen kosten gemiddeld twee keer zo veel als een koudwatertoestel, maar het vormt geen probleem om uw warmwatertoestellen te voeden met koud water.

Snuffel gerust eens door onze website. Heeft u vragen? Zaman NV verleent u graag extra advies.